Volledig scherm
Ook de Algerabrug is een dagelijkse bron van verkeersellende. © Frank de Roo

Discussie over nieuwe brug of tunnel duurt al meer dan vijf uur: nog steeds geen groen licht

Het is nog altijd niet bekend waar de nieuwe oeververbinding in de regio Rotterdam gaat komen. Bestuurders van de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam praten al sinds vanmiddag 16.00 uur over de twee overgebleven opties.

Of de nieuwe brug of tunnel komt tussen Rotterdam-Kralingen en –Feijenoord of de extra link gaat lopen ten oosten van de Maasstad lopen van Krimpenerwaard naar Ridderkerk.

De woordvoerders van de betrokken partijen hebben vanavond laten weten dat er nog geen zicht is op witte rook. Het is evenmin duidelijk hoe lang het overleg zal gaan duren.

Voor de bouw van de nieuwe oeververbinding in of buiten Rotterdam ligt een bedrag van circa 480 miljoen euro klaar, bij elkaar gebracht door rijk, regio en provincie. Na een advies door de Metropoolregio, provincie en gemeente hakt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastuctuur) een knoop door. 

De nieuwe verbinding moet de files op onder meer de Van Brienenoordbrug en Algerabrug oplossen. Bewoners en bestuurders in de regio zijn het oneens op welke variant het moet worden.  Een groep bewoners pleitte eerder dit jaar voor uitstel van de besluitvorming omdat er onvoldoende is onderzocht.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam