Commercieel directeur Marcel Comba (links) en Richard Spindler, de vierde generatie aan het hoofd van dit no-nonsense installatiebedrijf dat is gespecialiseerd in zo’n beetje alles wat een aansluiting behoeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Commercieel directeur Marcel Comba (links) en Richard Spindler, de vierde generatie aan het hoofd van dit no-nonsense installatiebedrijf dat is gespecialiseerd in zo’n beetje alles wat een aansluiting behoeft. © Frank de Roo

Dit bedrijf helpt mee aan vormgeven van Rotterdam: ‘Wij hebben de stad mede haar smoel gegeven’

Al een eeuw lang staat Spindler bekend als dé totaalinstallateur van Rotterdam. De stad die dit familiebedrijf achter de schermen mede heeft vormgegeven. Ze bouwden mee aan de Kuip, waren betrokken bij de wederopbouw en staan vaak vooraan als er wéér een nieuwe woontoren aan de skyline wordt toegevoegd. Van De Hoge Heren tot en met de Markthal en straks het nieuwe ‘oude’ postkantoor; allemaal dragen ze het stempel van Spindler.

 1. Hoe dit voormalige sigarenzaakje uitgroeide tot een van de grootste verhuurders van zwaar materieel
  PREMIUM
  Made in 010

  Hoe dit voormalige sigaren­zaak­je uitgroeide tot een van de grootste verhuur­ders van zwaar materieel

  Het terrein van Peinemann in Hoogvliet huisvest een wagenpark waar je je vingers bij aflikt. Heftrucks, hoogwerkers, kranen; de een nog groter, langer, zwaarder en met meer wielen dan de ander. Wat bijna zeventig jaar geleden begon als een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een one stop shop met meer dan duizend medewerkers en vestigingen over de hele wereld.
 2. Dit is de familie die IJsselmonde aan het lezen bracht en houdt; al vier generaties en bijna een eeuw lang
  PREMIUM
  MADE IN 010

  Dit is de familie die IJsselmon­de aan het lezen bracht en houdt; al vier generaties en bijna een eeuw lang

  Oké, hij is het niet geworden. Maar dat Gert-Jan van Rietschoten, eigenaar van een boekenwinkel in het altijd zo ‘onbelezen’ beschouwde Rotterdam-Zuid, alleen al werd genomineerd voor de titel Boekverkoper van het jaar 2021/2022, is best bijzonder. Hij moest het uiteindelijk afleggen tegen een dame uit Driebergen, maar voor hun klanten zijn de Van Rietschotens al sinds 1926 de springplank naar een paar uurtjes verstrooiing, spanning of fantasie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Menstruatieverlof voor medewerkers, wat vind jij ervan?

Menstruatieverlof voor medewerkers, wat vind jij ervan?

 • Goed idee. Het wordt tijd dat deze klachten serieus worden genomen. (36%)
 • Het maakt mij niet uit. Ik heb er geen last van. (12%)
 • Slecht plan. Werkgevers zullen vrouwen minder vaak aannemen. (52%)
825 stemmen