Dit beroemde Rotterdamse voetbalstadion trekt in mei 200 miljoen tv-kijkers, dankzij het songfestival

VIDEOAlsof de Australische zangeres Montaigne werkelijk een bal weg peunt op het heilige kunstgras van Het Kasteel in Rotterdam-West. Een wereldpass, vanuit een strak verlicht huisje, sfeervol beschenen door de lichtmasten van de historische thuisbasis van Sparta. De artiest zelf is er niet, maar wél haar hologram, ofwel een driedimensionaal beeld van de artiest van down under die hoge ogen wil gooien tijdens het Eurovisie Songfestival.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Herdenking bombardement gaat wél door, met beperkt programma en een beetje publiek
  PREMIUM

  Herdenking bombarde­ment gaat wél door, met beperkt programma en een beetje publiek

  De herdenking van het Duitse bombardement op Rotterdam op 14 mei gaat door, zij het met een afgeschaald programma en met beperkt publiek. De jaarlijkse ceremonie komt ná 5 mei - tot die datum zijn alle evenementen verboden - dus hoopt de organiserende stichting Herdenking Bombardement 14 mei 1940 bij verschillende onderdelen maximaal 50 mensen te kunnen verwelkomen. ,,Zo zullen we het enorme herdenkingsraam in de Laurenskerk alsnog onthullen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam