Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019

video,,O my god, o my god, o my god!’’ is de eerste reactie van de eigenaresse van petit restaurant Louise, de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019. Enthousiaste millennial-kreten, afkomstig van een 22-jarige. Want zo jong is eigenaresse Loesje Tieleman. Ook de rest van het kernteam, bestaande uit broer Tom Tieleman en chef-kok Kelvin de Pijper, is de dertig nog niet gepasseerd. En dat terwijl hun zaak in alles de tijdloze sfeer ademt van een Parijse bistro. De Pollepel-recensent beoordeelde Louise met een 8,4 vanwege de prettige bediening en de vakkundig bereide Franse klassiekers met verrassende twists, zoals ijs van bleekselderij.

Het team van Louise krijgt het horecaleven van jongs af aan mee. De trotse vader van Loesje en Tom is Willem Tieleman, de horecaondernemer achter Jamie’s Italian en de Euromast, en voorheen zaken als Loos, Westerpaviljoen en Hotel New York. ,,Ik had het geluk dat we heel vaak uit eten gingen,” vertelt Loesje. ,,Altijd legde mijn vader dan uit waarom iets goed of minder goed was. Daar heb ik veel van geleerd.”

Quote

Altijd legde mijn vader uit waarom iets goed of minder goed was. Daar heb ik veel van geleerd

Met opmerkingen over papa’s kruiwagen kan de jonge onderneemster niet zo veel. ,,Een goede vriend zei eens: ,De zoon van een profvoetballer moet ook gewoon hard trainen,’ en zo is het. Je moet het toch echt zelf doen.’’ Tom: ,,Je wordt heus niet met een dienblad in je hand geboren.’’

Praktijk

Ook chef-kok Kelvin de Pijper komt uit een echt horecanest. ,, Ik kreeg al jong veel mee. Om in ons huis te komen moest je door de keuken.’’ Na een korte koksopleiding leerde hij het meest in de praktijk, zoals in de keukens van Perceel en Fitzgerald: zaken met een Michelinster. “Het was wel even omschakelen naar de bistro-keuken, die was ik niet gewend. Bij Louise serveren we gerechten zonder opsmuk. Je kunt fouten niet verdoezelen achter duizend andere dingetjes. Het is eerlijk eten.”

Nu krap een jaar na de opening die Gouden Pollepel is behaald, denkt het team al na over volgende doelen om te stellen. Loesje: ,,De bovenverdieping biedt nog allerlei mogelijkheden voor partijen of avontuurlijke pop-up diners.’’ En een keten van Louises misschien? ,,Nee. Louise is mijn baby, die ga je ook niet klonen.” 

Bekijk hier welke cijfers de andere restaurants hebben gekregen.

Volledig scherm
,,O my god, o my god, o my god!’’ is de eerste reactie van de eigenaresse van petit restaurant Louise, de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019. © Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
3316 stemmen