Volledig scherm
Gastvrouw Yoshiko van Dobben-Takayama hier met &Samhoud Places-collega Dennis Smith © Iris van Lunenburg

Dit Rotterdamse restaurant heeft de beste sommelier van het jaar in huis

Yoshiko Takayama, bekend van het Rotterdamse restaurant Amarone, is vandaag door GaultMillau verkozen tot sommelier van het jaar. 

Dat meldt Misset Horeca. Het juryrapport van GaultMillau is lovend over de sommelier. ‘De rol van een sommelier is er één die bij velen tot de verbeelding spreekt’ zo is te lezen. ‘Men realiseert zich vaak niet wat een uitdagend beroep dit is. Een evenwichtige kaart, voorraadplanning, aankoopbeleid en een feilloze organisatie zijn slechts enkele zaken die belangrijk zijn. Een sommelier moet vooral kunnen aanvoelen wat de gast wil en wat binnen het budget past’. 

Heropening

Het restaurant dat Takayama samen met partner Jan van Dobben runt, moest in augustus noodgedwongen (tijdelijk) sluiten na een brand. Jan en Yoshiko hopen eind januari sterrestaurant Amarone te kunnen heropenen, zo vertelden ze op het podium bij GaultMillau.

Yoshiko Takayama viel al eerder in de prijzen bij GaultMillau. In de gids van 2015 wordt ze genoemd als Wijn-Spijs specialist van het Jaar.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam