Dit schip van Spido is een luxepaardje met ‘sterrenkeuken’

VIDEODe kleine Femme van der Pols heeft gisteren het nieuwste schip van Spido gedoopt. Dit uiterst luxe vaartuig kreeg de naam Prinses Amalia.

Directeur Leo Blok van de Rotterdamse rederij – Femme is zijn kleindochter – noemt zijn meer dan vijf miljoen euro kostende aanwinst een ‘eventship’. ,,Een partyboot is het zeker niet. Bij een partyboot denk je aan bier en bitterballen, in ons schip zit bijvoorbeeld een superkeuken die in een sterrenrestaurant niet zou misstaan.’’

Als nieuwsgierige Rotterdammer of toerist een entreekaartje kopen voor een vaartocht met de 42 meter lange Prinses Amalia, zit er niet in. De Spido-aanwinst kan worden afgehuurd door individuele opdrachtgevers voor bijvoorbeeld dinercruises, proeverijen of bedrijfsfeesten. Blok heeft voor de Prinses Amalia zelf een goede kok aangetrokken, maar als de feestvierders er iets héél bijzonders van willen maken, dan heeft de rederij goede contacten met onder meer sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel.

Teakhouten dekken

Op het schip kunnen maximaal 250 mensen mee, 25 van hen passen in de luxe vip-ruimte. Cor D. Rover, een bekende ontwerpstudio van het interieur en exterieur van prijzige motorjachten, werd ingeschakeld door Spido om de Prinses Amalia samen met scheepswerf De Hoop te ontwikkelen. Zo heeft het vaartuig teakhouten dekken en loungebanken, maar ook zonnepanelen en een systeem waarbij de restwarmte van de motoren wordt gebruikt voor warm water aan boord.

,,We introduceren met de Prinses Amalia een nieuwe standaard in de evenementenmarkt’’, meent de Spido-baas. ,,Dit luxe-niveau op een schip vind je verder niet in Nederland en omstreken.’’ Normaliter ligt de Prinses Amalia net als de Ostara – ,,Onze varende bruine kroeg’’ – afgemeerd voor de deur bij het Wereldmuseum aan de Willemskade. 

Volledig scherm
Doop van nieuwe schip Spido. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9299 stemmen