Uitvaart
Volledig scherm
PREMIUM
Uitvaart © Shutterstock

Dit uitvaartbedrijf wil laatste afscheid mogelijk maken in theater en café

Afscheid nemen is lastig tijdens de lockdown, maak uitvaartdiensten daarom mogelijk in horeca en theaters. Die oproep doet het Rotterdamse uitvaartbedrijf Odens. Steun is er van Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP): ,,De tragiek van nabestaanden die geen afscheid kunnen nemen van geliefden is groot, daar moet een oplossing voor komen.”

 1. José en Richard moesten romance geheim houden op 'loveboat' ss Rotterdam: 'We zijn nooit betrapt’
  PREMIUM

  José en Richard moesten romance geheim houden op 'loveboat' ss Rotterdam: 'We zijn nooit betrapt’

  Een verboden liefde was het. Als ‘de baas’ er achter zouden komen, werden de lovebirds direct op het vliegtuig naar huis gezet. Op eigen kosten. Maar liefde laat zich niet sturen, dus deden Richard (nu 74) en José (nu 76) Righart van Gelder heel voorzichtig. Deze week kwamen ze uit Enkhuizen terug naar waar het begon: het ss Rotterdam, hun loveboat, om er hun 50-jarig huwelijk te vieren.
 2. Fraudeur Pincoffs nam de benen door stiekem op de trein te stappen op station Blaak
  PREMIUM
  Rotterdam van Toen

  Fraudeur Pincoffs nam de benen door stiekem op de trein te stappen op station Blaak

  Ja ja, we hebben weer een ware publiekstrekker te pakken. Ofwel het aloude NS-station Blaak - van vér voor de huidige sneeuwwitte ‘fluitketel’ - dat staalhard en onverschrokken in het Rotterdamse landschap stond. In de tijd dat men nog wars was van architectonische tierelantijnen, maar gewoon bouwde wat er gebouwd moest worden. Trappen, rails, perrons, dak erop, klokkie - klaar. En met al die weinig subtiele bouwmaterialen onverwoestbaar.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam