Volledig scherm
© Videostill

Dit wil je: een avond kattenfilmpjes kijken in de bioscoop

Kattenfilmpjes. Ze doen het goed op internet. En nu komen al die komische videootjes zelfs op het grote doek. Op 8 augustus, Internationale Kattendag, vertoont LantarenVenster in Rotterdam een compilatie van kattenfilmpjes. Het is voor het eerst dat het kattenfilmfestival CatVideoFest in Nederland is. 

Een poes die een meter in de lucht springt omdat ze zich kapot schrikt van een komkommer. Of een kitten die achter zijn eigen staartje aan blijft huppelen. En dan de kat die in slaap doezelt als zijn eigenaar piano speelt. Kattenfilmpjes zijn, inmiddels als jaren, hartstikke populair. En met een reden: volgens onderzoek zijn de beelden zelfs goed voor mensen. Ze verminderen negatieve emoties en stress en zorgen voor extra energie.

Ieder jaar stelt CatVideoFest een film samen uit ontelbare uren van ingezonden video's, animaties, en klassieke internetfilmpjes. De uiteindelijke compilatie wordt op plekken over heel de wereld vertoond. Een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties die zich inzetten voor opvang en dierenwelzijn. LantarenVenster doneert 3 euro per verkocht kaartje aan het dierenasiel in Spijkenisse.

Naast een filmspecial maken ook katten uit de regio kans op een paar minuutjes (of misschien wel eeuwige) roem. LantarenVenster roept op om voor 1 augustus het leukste filmpje van je eigen kat in te sturen. De video mag maximaal drie minuten duren. Insturen kan naar publiciteit@lantarenvenster.nl. Voor de film begint wordt de top 5 van beste filmpjes vertoond. De winnaar krijgt een kattenverwenpakket. 

Het filmfestijn is op donderdag 8 augustus vanaf 19.30 uur. Kaartjes zijn te koop via de website van LantarenVenster.

Volledig scherm
© Videostill
Volledig scherm
© Videostill
Volledig scherm
© Videostill

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam