Meezingen hoort erbij, zoals bij het Grote Songfestivalfeest verleden jaar in Amsterdam. Maar het brengt ook risico’s met zich mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Meezingen hoort erbij, zoals bij het Grote Songfestivalfeest verleden jaar in Amsterdam. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. © ANP

Dit zijn de risico’s van het songfestival bij een coronacrisis: veel publiek, lang reizen én zingende fans

Gaat het Eurovisie Songfestival door of niet? Als de beslissing aan burgemeester Aboutaleb is, heeft hij sinds vanmiddag een speciale lijst om de risico’s van dit mega-evenement in mei in Rotterdam Ahoy in te schatten. Veel publiek, lang reizen en zingende fans zijn negatieve factoren. 

Vooralsnog is er geen landelijk verbod op grote evenementen. Als dat zo blijft, kan de burgemeester de knoop doorhakken over een specifiek evenement zoals het songfestival. Of dat gaat gebeuren en zo ja wanneer is de grote vraag. 

  1. Gaatkensplas barstensvol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?
    PREMIUM

    Gaatkens­plas barstens­vol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?

    Voor sportvissers is het een beeld om van te smullen. Volwassen snoeken, zeelten van een halve meter, brasems, tientallen voorntjes en zelfs een roofblei komen uit een sleepnet van 250 meter dat onderzoekers net door de Gaatkensplas bij de Barendrechtse wijk Carnisselande hebben gehaald. Bijvangst is er ook, want in het net zit ook een paraplu verstrikt. ,,Wat opvalt is dat hier vooral grote vissen in het water zitten.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam