Volledig scherm
Caroline van Toledo uit Oostvoorne werd in 2005 vermoord. © Privéfoto

Dna van verdachte gevonden op lichaam Caroline van Toledo

UpdateOp het lichaam van de in 2005 vermoorde Caroline van Toledo (35) uit Oostvoorne is dna gevonden van verdachte Leon van M. (40) uit Brielle. Dat heeft justitie tijdens een zogenoemde pro forma-zitting bekend gemaakt en is een doorbraak in het al jaren lopen de onderzoek.

De dna-sporen zijn gevonden op materiaal waarmee Van Toledo was vastgebonden; een stuk textiel en een riem. De alleenstaande vrouw werd dood gevonden in de kofferbak van haar auto die bij camping het Kruininger Gors in brand was gestoken.

Door het uitbranden van de auto zijn veel sporen verloren gegaan, maar opmerkelijk is dat toch ook dna-sporen bewaard zijn gebleven. Dankzij moderne opsporingstechnieken hebben deskundigen die in kaart kunnen brengen. Volgens justitie is van drie verschillende personen dna gevonden; van verdachte Leon van M., het slachtoffer en een onbekende persoon.

Advocaat Pieter Hoogendam heeft grote kritiek op het dna-onderzoek. ,,Het verdient geen schoonheidsprijs." Volgens hem staat niet voor honderd procent vast dat het dna van zijn cliënt is. Het zou eventueel ook van de familie Van M. kunnen zijn en niet specifiek van Leon. De raadsman vindt dat de Briellenaar moet worden vrijgelaten en heeft de rechtbank gevraagd zijn voorlopige hechtenis op te heffen. Dit verzoek is afgewezen.

Ex-vriendin

Justitie stelt dat er meer bewijs is tegen Van M. Tegen een ex-vriendin zou hij hebben gezegd dat ze een moordenaar in huis had. Maar ook de pinactie met de gestolen bankpas van Caroline wijst volgens justitie naar Leon van M. Na de moord op de vrouw werd met haar pas geld uit de muur gehaald bij een bank in Rozenburg. 

De man die dat deed droeg een ijsmuts van een bepaald merk en een fleecetrui met een logo van een bank. Getuigen hebben gemeld dat Van M. zo’n muts had en het type fleecetrui bij hem hadden gezien. De fleecetrui was mogelijk afkomstig van een eerder gepleegde woninginbraak.

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit je regio? Zet dan je push aan

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam