Volledig scherm
Omar Lachiri houdt van designerkleding en staat centraal in de documentaire Mocromode. © VPRO

Documentaire Mocromode over Rotterdamse neven Omar en Moggie

In de korte documentaire Mocromode, zondag 15 juli op tv, worden de Rotterdamse neven Omar Lachiri (24) en Moggie Sghiri (22) gevolgd met een voorliefde voor dure merkkleding.

YouTubers Omar en Moggie wonen in achterstandswijk Charlois, waar veel Nederlands-Marokkaanse jongeren designermode dragen. De kostbare kleding van Louis Vuitton, Gucci, Armani en Prada is soms meer waard dan een minimum maandloon. Waarom dragen de jongens deze merken? De documentairemakers gaan op zoek naar de personen achter 'het masker van geld en status'.

VPRO organiseert zaterdag 14 juli een voorvertoning in LantarenVenster in Rotterdam. Na afloop is er een Q&A met de makers en de hoofdpersonen Omar en Moggie.

Mocromode is zondag 15 juli om 23.30 uur uur te zien op NPO 3 en via www.vpro.nl/mocromode.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam