Dode man (31) aangetroffen in ‘bedrijfje’ dat drugs verpakt

video / updateIn een als drugsfabriekje gebruikte woning in de Louise de Colignylaan in de Rotterdamse wijk Kralingen is zondag een dode man (31) gevonden. Een 54-jarige Rotterdammer, die ook in de woning aanwezig was, is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is aangehouden. De politie vond tientallen kilo’s amfetamines in het appartement.

De mannen zouden een overdosis hebben genomen. ,,Ik hoor eerder te gaan dan mijn kinderen!’’, roept een geëmotioneerde vrouw als ze bij de woning aankomt. ,,Mijn kinderen horen achter mij aan te lopen!’’ Ze wordt getroost door familieleden. De overleden man, 31 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, was die ochtend door zijn familie als vermist opgegeven. Een familielid vond hem in de woning.

De politie arriveerde even later en sloeg alarm. Er is nog geprobeerd om het 31-jarige slachtoffer te reanimeren. De 54-jarige Rotterdammer is naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij aangehouden. Omdat agenten vermoedden dat de mannen bedwelmd waren door drugsdampen, is de vierde etage van het appartementengebouw ontruimd. Na onderzoek van de brandweer bleek dat van giftige dampen geen sprake was.

Quote

Ik heb nooit iets vreemds gemerkt hier

In het Buitenhuys, zoals het appartementencomplex heet, wonen vooral expats en ouderen, vertellen bewoners bij het politielint. ,,Iedereen kent elkaar hier’’, zegt een jonge man uit Rusland die al vier jaar in het gebouw woont. ,,Ik ben helemaal verbaasd’’, zegt een oudere man, terwijl hij een sigaar uit zijn koffertje opdiept en die aansteekt. ,,Ik heb nooit iets vreemds gemerkt hier, maar ik ben dan ook vaak in het buitenland.’’

Zwaarbewapende teams

Omdat de politie aanvankelijk dacht dat er giftige dampen in de woning hingen, werd groot alarm geslagen. De straat werd afgezet. Een speciaal team van de brandweer ging met kogelvrije vesten de woning in om de stof te onderzoeken. De politie was met zwaarbewapende teams aanwezig om het gebouw te bewaken. ,,We willen het signaal afgeven dat het nu een slecht moment is om de drugs op te komen halen’’, zei een woordvoerder.

Volledig scherm
De milieudienst en de brandweer zijn bij Buitenhuys Kralingen in speciale pakken naar binnen gegaan om een veilige werkomgeving te creëren op het plaats delict. © MediaTV

Het alarm in de Louise de Colignylaan viel toevallig samen met de drukte rond het EK paardensport dat in het Kralingse Bos, aan het begin van de straat, aan de gang was. Op het moment dat alarm werd geslagen, was daar nét een protestactie aan de gang. Mensen die hun auto’s in de wijk hadden geparkeerd, moesten een paar uur wachten voordat ze konden vertrekken. Aan het begin van de avond is de afzetting opgeheven.

Debat

De Rotterdamse VVD heeft een debat aangevraagd naar aanleiding van het ‘zoveelste drugslab in een normale woonwijk’.  Fractievoorzitter Vincent Karremans stelt voor om billboards bij festivals neer te zetten ‘om pillen-slikkende yuppen bewust te maken van de maatschappelijke consequenties van drugsgebruik’. Ook wil hij van het college weten hoeveel drugslabs er naar schatting in Rotterdam zijn.

Volledig scherm
Inzet van de brandweer bij Buitenhuys Kralingen in Rotterdam. © MediaTV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (69%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (14%)
15485 stemmen