Dode man gevonden in woning Berkel en Rodenrijs: 14 aanhoudingen

VIDEO/UPDATEDe politie heeft gisterochtend veertien mannen aangehouden nadat agenten een overleden man hadden aangetroffen in een woning aan de A.H. Verweijweg in Berkel en Rodenrijs. Het slachtoffer is een 38-jarige Pool. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.  

De politie heeft de woning aangemerkt als een plaats delict. Forensisch rechercheurs hebben sporenonderzoek in de woning gedaan. Hoe de man om het leven is gekomen, is nog niet duidelijk. Het stoffelijk overschot werd in de woonkamer op de begane aangetroffen. 

De woning wordt verhuurd aan seizoenswerkers uit het buitenland en ligt ingeklemd tussen de kassen waarin groenten worden gekweekt. Volgens een buurtbewoner wonen er Polen in het huis. ,,Die willen na het werk nog wel eens lekker doordrinken’’, zegt de man. ,,De mannen uit het bewuste huis zorgen wel eens voor overlast door hun harde geschreeuw. Nog niet zo lang geleden is er alles kort en klein geslagen.’’ Bij het huis stonden vanochtend meerdere auto’s, waaronder twee bedrijfswagens van een uitzendbureau.

Het rustige buurtje aan de A.H. Verweijweg schrok tegen negen uur op door de vele sirenes. ,,Dat zich in de woning iets heeft afgespeeld  wisten we niet. Pas toen een stuk of acht politiewagens voorbij kwamen rijden, was het duidelijk dat er iets loos moest zijn’’, reageert een bewoner.   

Toen de politie gisterochtend bij de woning kwam, was daar een aantal mannen. Die werden direct meegenomen. In de loop van de dag werden nog enkele verdachten aangehouden.   

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

Volledig scherm
De forensische opsporing doet onderzoek bij de woning. © MediaTV
Volledig scherm
A © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8506 stemmen