Volledig scherm
Maikel Rasoelbaks © Politie

Doodgeschopte Maikel Rasoelbaks was niet het enige slachtoffer

De 44-jarige Maikel Rasoelbaks die afgelopen juli na een vechtpartij in Rotterdam overleed, was niet het enige slachtoffer dat ernstig werd mishandeld. Er werden nog een man en een vrouw te grazen genomen, maar zij overleefden de gewelddadigheden. 

Rasoelbaks werd na een bezoek aan café Playa aan de 2e Rosestraat op Zuid tijdens een massale vechtpartij neergeslagen waarna hij meermalen terwijl hij op de grond lag tegen zijn gezicht en zijn hoofd werd geschopt. De vader van een zoon van 13 en dochter van 17 liep ernstig hoofdletsel op en overleed niet veel later in het ziekenhuis. Justitie houdt de Rotterdammers Mahinderkapoer B. (54) en zijn zoon Deepak B. (29) verantwoordelijk voor het fatale geweld en stelt dat ze Rasoelbaks met opzet van het leven hebben beroofd.

De twee wordt ook verweten tijdens die zelfde vechtpartij in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli voor café Playa twee andere slachtoffers te hebben gemaakt. Ook zij, een man en een vrouw, werden tegen hun hoofd gestompt en geschopt. De vrouw, een vriendin van de omgekomen Rasoelbaks, werd zelfs nog met een mes gestoken. Bij de ander werd op zijn hoofd een glas kapot geslagen.

Betrokkenheid 

Gedurende het nog doorlopende onderzoek werden door de politie nog drie mannen aangehouden naar aanleiding van hun vermeende betrokkenheid bij de matpartij. Ze werden in een later stadium op vrije voeten gesteld.

De dodelijke vechtpartij was voor burgemeester Aboutaleb reden om café Playa in elk geval voor drie maanden te sluiten omdat de vechtersbazen die avond al ruzie in de horecazaak zouden hebben gehad. Eigenaar André Bhageloe (50) bestreed dat en stapte naar de rechter. Mede omdat volgens de rechter was gebleken dat het fatale incident niet ‘vanuit’ de horecazaak was ontstaan werd eind augustus besloten dat de zaak per direct weer open mocht.  

De zaak dient morgen tijdens een pro forma zitting in de rechtbank van Rotterdam. De inhoudelijke behandeling vindt later plaats. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam