Volledig scherm
Het lichaam van Bianca van Es werd op vrijdag 30 november aangetroffen in een woning aan de Luntershoek. © Politie Rotterdam

Doodsoorzaak 29-jarige vrouw in Rotterdam-Zuidwijk ook na sectie nog onbekend

De doodsoorzaak van Bianca van Es, de 29-jarige vrouw waarvan het lichaam op vrijdag 30 november werd aangetroffen in een woning aan de Luntershoek in Rotterdam-Zuidwijk, is nog altijd onbekend. De politie laat weten na de sectie nog geen eenduidige doodsoorzaak vastgesteld te hebben.

Bianca van Es werd op vrijdag 30 november onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in haar woning op de Luntershoek, waar de gaskraan was opengedraaid. In de woning was tevens een peuter aanwezig, die niet gewond raakte. In eerste instantie dachten de hulpdiensten dat het om suïcide ging, maar nader onderzoek wees uit dat de 29-jarige vrouw vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Maandag werd er een sectie verricht. De politie laat weten dat er weliswaar sporen van geweld gevonden zijn, maar een eenduidige doodsoorzaak is nog niet gevonden.

De politie heeft twintig rechercheurs op het onderzoek gezet. Zij hebben inmiddels een groot aantal buurtbewoners en getuigen gesproken. De agenten proberen de laatste dagen van Van Es te reconstrueren. Daarvoor zijn ze op zoek naar mensen met wie ze in die periode contact had.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9718 stemmen