Tussen de vaten met fruitconcentraat trof de douane 50 balen aan met elk 20 pakketten cocaïne.
Volledig scherm
Tussen de vaten met fruitconcentraat trof de douane 50 balen aan met elk 20 pakketten cocaïne. © FOTO OPENBAAR MINISTERIE

Douane vindt partij cocaïne tussen bevroren fruitconcentraat

De douane heeft afgelopen dinsdag bij verschillende controles in de Rotterdamse haven meerdere partijen cocaïne onderschept. In totaal werd 1018 kilo drugs gevonden.

In een diepvriescontainer geladen met bevroren fruitconcentraat werd een partij van duizend kilo aangetroffen. De lading was afkomstig uit Peru en kwam de Rotterdamse haven binnen in een schip vanuit Colombia. De vaten waren bestemd voor een firma in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie meldt dat het betreffende bedrijf niet is betrokken bij de smokkel.

Colombia

Ook stuitte de douane op achttien kilo cocaïne in de luiken van een container die afkomstig was uit Colombia. Om een indicatie te geven: de straatwaarde van deze partij is ongeveer 1.350.000 euro.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken nog verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd. Verdachten werden er niet gearresteerd. ,,Maar we sluiten aanhoudingen op zekere termijn niet uit’’, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam