Volledig scherm
Op de N209 gebeuren geregeld ongelukken, zoals hier bij Bleiswijk. © MediaTV

Drempels moeten snelheidsduivels op N209 in het gareel houden

Met drempels en plateaus hoopt de provincie Zuid-Holland snelheidsduivels in het gareel te houden op de N209. De provinciale weg bij Lansingerland staat bekend als een van de gevaarlijkste in Zuid-Holland. De afgelopen vijf jaar vonden er vijf dodelijke verkeersongevallen plaats.

Op de N209 geldt op sommige plekken een inhaalverbod, maar de dubbele streep wordt massaal door automobilisten genegeerd. Vandaar dat kleine kunststofdrempels zijn aangebracht. Een auto kan in principe over de schuingeplaatste, lage drempeltjes rijden, maar die ontmoedigen bestuurders wel om van weghelft te wisselen.

De witte drempeltjes zijn aangelegd tussen de Leeuwenakkerweg en de Hoekeindseweg. Rondom Bleiswijk is er te weinig ruimte tussen de rijstroken om ze neer te leggen.

Plateaus

Na de zomer wil de provincie ook snelheidsremmende plateaus aanleggen vóór de verkeerslichten bij De Kulck. Dit ter ondersteuning van de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur die daar geldt en door velen wordt overschreden.

Vorig jaar trok het kabinet al 50 miljoen euro uit voor het veiliger maken van provinciale wegen in het hele land. Dat geld is vooral bedoeld voor het weghalen van gevaarlijke obstakels, zoals bomen pal langs de weg.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
7424 stemmen