Volledig scherm
Royston Drenthe en Henk Fraser. © Pro Shots

Drenthe loodst Sparta langs Dordrecht

Met een groot aandeel van Royston Drenthe heeft Sparta vanavond een benauwde overwinning geboekt op FC Dordrecht, 3-2. De routinier was bij alle Rotterdamse doelpunten betrokken.

De wedstrijd was nog geen minuut bezig toen Sparta al tegen een 0-1 achterstand aankeek. Jeremy Cijntje profiteerde van de ruimte die verdediger Bradley Martis hem schonk. Beheerst schoot hij de bal achter keeper Roy Kortsmit van de Rotterdamse club.

Amper een kwartier later was het wederom raak voor de ploeg van oud-Spartaan Gérard de Nooijer. Lewis Montsma joeg een afgeslagen corner tegen de touwen. Die stand was op dat moment niet onlogisch.

De Rotterdamse club, waar spits Lars Veldwijk lang op een eilandje stond, creëerde amper iets. Niet voor niets riep de aanhang op de Denis Neville Tribune al vroeg om het inbrengen van Halil Dervisloglu.

Desondanks kwam Sparta kort voor rust toch op 1-2. Deroy Duarte, afgelopen voorjaar ook al de grote man tegen de Schapenkoppen, zorgde op aangeven van Royston Drenthe voor nieuwe hoop op Het Kasteel.

Volledig scherm
Spartaan Abdou Harroui verstuurt een passje. Links Oussama Zamouri van FC Dordrecht. © Pro Shots

Zeven minuten na rust werd het er nog mooier op voor Sparta. Toen prikte Veldwijk een voorzet van Drenthe feilloos binnen. Het was diezelfde Drenthe die ook bij Sparta’s derde treffer een rol vertolkte, de hoofdrol ditmaal. Zijn van richting veranderde schot belandde achter de kansloze FC Dordrecht-doelman Bryan Janssen.

Daarmee zorgde Drenthe, die in de slotminuut ook de ‘zekere’ gelijkmaker van Dordrecht van de lijn kopte, voor de belangrijke 3-2 zege tegen de nummer 20 van de eerste divisie. Volgende week breekt voor Sparta een belangrijke periode aan. Komende vrijdag treft de ploeg van Henk Fraser Go Ahead Eagles in Deventer. Daarna volgen duels met Cambuur en Roda JC.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam