Drie gewonden bij botsing tussen watertaxi en sloep

update/videoDoor een botsing tussen een watertaxi en een sloep zijn rond 16:30 uur twaalf toeristen te water geraakt in de buurt van de Erasmusbrug. Hulpdiensten hebben de personen uit de Nieuwe Maas gehaald. Drie mensen zijn gewond geraakt, waarvan één ernstig. Ze zijn met onder meer botbreuken naar het Erasmus MC gebracht.

De brandweer is met een duikteam naar de plek van het ongeval gegaan om de mensen zo snel mogelijk naar de kant te halen. Ook de politie en de traumahelikopter verleenden hulp. De toeristen uit Limburg kampten met onderkoelingsverschijnselen en kregen direct nadat zij uit het water waren droge kleding en folie om zo snel mogelijk weer op te warmen. De sloep is gezonken en geborgen door HEBO Maritiem. 

Locoburgemeester Adriaan Visser was naar de plek van het ongeluk gekomen. ,,Dit is erg genoeg, maar had heel anders kunnen aflopen'', vertelt Visser. 

De toeristen die niet gewond raakten zijn met de politie meegegaan om een verklaring af te leggen. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. De politie is op zoek naar getuigen en roept mensen met beelden van het ongeluk op om deze te uploaden.

Twaalf toeristen zijn te water geraakt na een botsing tussen een watertaxi en een sloep. Locoburgemeester Adriaan Visser is naar de plek van het ongeval gekomen (naast de hulpdiensten links op de foto).
Volledig scherm
Twaalf toeristen zijn te water geraakt na een botsing tussen een watertaxi en een sloep. Locoburgemeester Adriaan Visser is naar de plek van het ongeval gekomen (naast de hulpdiensten links op de foto). © AD
De toeristen kampten met onderkoelingsverschijnselen en kregen direct nadat zij uit het water waren droge kleding en folie om zo snel mogelijk weer op te warmen.
Volledig scherm
De toeristen kampten met onderkoelingsverschijnselen en kregen direct nadat zij uit het water waren droge kleding en folie om zo snel mogelijk weer op te warmen. © ANP
Onder meer de traumahelikopter werd ingezet.
Volledig scherm
Onder meer de traumahelikopter werd ingezet. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam