Volledig scherm
Op videobeelden was te zien hoe de agent werd neergeslagen. © Opsporing Verzocht

Drie nieuwe aanhoudingen, onder wie de bruidegom, in zaak van neergeslagen agent bij trouwstoet

De politie heeft opnieuw drie mensen aangehouden rondom de zaak van de mishandelde agent in Rotterdam. Op 30 augustus werd een politieman neergeslagen op de Westzeedijk. De aangehouden personen zijn de 43-jarige moeder van de bruid, de 54-jarige vader van de bruidegom en de 22-jarige bruidegom zelf. Zij worden verdacht van het beïnvloeden van getuigen. De bruidegom wordt ook vervolgd voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Eerder al werd een 25-jarige Rotterdammer opgepakt voor de mishandeling. Hij is de broer van de bruid. Het Openbaar Ministerie meldde toen het de familie van de man zeer kwalijk te nemen dat ze hem heeft verstopt. De man zat verstopt onder een bed toen hij werd opgepakt.

Toeteren

Het incident vond plaats op vrijdag 30 augustus. Rond vier uur werd de politie gewaarschuwd over de trouwstoet omdat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden, op autodaken zaten en het overige verkeer stopten en blokkeerden. Agenten spraken het gezelschap op de Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk.

Bekijk de beelden van agent Gert Jan de Jonge bij Jinek:

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (19%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3516 stemmen