Volledig scherm
Op de A29 zorgde ‘gevaarlijke verkeersbewegingen’ van de bestuurder van een busje ervoor dat een vrachtwagen schaarde © Qphoto

Drie snelwegen rond Rotterdam afgesloten door ongeluk

De snelweg A29 van Bergen op Zoom richting Rotterdam is vanavond rond 18.20 uur afgesloten vanwege een ongeluk. Ook de A4 en de A20 rond Rotterdam zijn afgesloten vanwege ongelukken.

Op de A29 zorgde ‘gevaarlijke verkeersbewegingen’ van de bestuurder van een busje ervoor dat een vrachtwagen schaarde. Het busje eindigde in de vangrail, de bestuurder in het ziekenhuis. ,,Een onderzoek naar alcohol en/of verdovende middelengebruik volgt’’, aldus de politie. Er ligt veel hout op de weg. Het onderzoek naar het ongeluk kan nog zeker enkele uren duren.

Het ongeluk op de A29 is al het derde ongeval binnen 24 uur. Vanmorgen vroeg belandde een vrachtwagen in de berm en moest er een rijstrook worden afgesloten. Later op de ochtend reden er twee auto’s tegen elkaar.

A4 en A20

Net als de A29 in de Hoeksche Waard zijn ook de A4 en de A20 op de ring rond Rotterdam afgesloten vanwege ongelukken, meldt de Verkeers Informatie Dienst (VID) op Twitter. ,,Hoe vinden jullie zelf dat ’t gaat?’’ vraagt de VID aan hun Rotterdamse volgers. ,,En dat terwijl de avondspits vrij bescheiden was…’’ 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam