Drie tieners aangehouden voor steekpartij school

VIDEO/updateDe politie heeft drie verdachten aangehouden voor de steekpartij op het Wartburg College in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Deze jongens (16, 16 en 17 jaar) komen allemaal uit Capelle aan den IJssel.  Bij de steekpartij raakte een 16-jarige jongen gewond. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Volgens een politiewoordvoerder ging aan de steekpartij een vechtpartij vooraf. Een jongen raakte gewond en werd gestoken. Hij was aanspreekbaar, maar moest wel met de ambulance naar het ziekenhuis. De dader ging ervandoor. 

De politie was met een arrestatieteam bij de school aanwezig. Ook landde er een traumahelikopter. ,,Leerlingen zijn geschrokken. Een leerling had last van hyperventilatie. Wij doen er uiteraard alles aan om de leerlingen goed op te vangen en steun te bieden", zegt Richard Toes, voorzitter van het college van bestuur van de school.

Volgens Toes was de steekpartij het resultaat van een vete tussen het Wartburg en een andere school. Welke school dat is kan hij niet met zekerheid zeggen. ,,Leerlingen van die andere school kwamen hierheen voor een georganiseerde vechtpartij. De scholieren van de twee scholen waren elkaar de laatste tijd blijkbaar vaker tegengekomen wat tot duw en trekweg leidde en kwaad bloed had gezet.”

De schooldirecteur verklaart dat een leerling van de andere school zijn leerling met een mes stak. ,,Het slachtoffer was niet eens bij de vechtende groep betrokken.”

Volgens de politie vond er gisteren ook al een incident plaats tussen de jongeren van beide scholen. Getuigen zagen dat deze jongeren pepperspray, messen en mogelijk zelfs een vuurwapen bij zich hadden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

Volledig scherm
Op het Wartburg College heeft een steekpartij plaatsgevonden. © Media TV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6206 stemmen