Volledig scherm
De daders werden gefilmd door bewakingscamera's. © Opsporing Verzocht

Drie tieners opgepakt voor groepsverkrachting in auto Schiedam

VideoDe politie heeft vanochtend drie minderjarigen opgepakt op verdenking van het misbruiken van een 35-jarige vrouw op de Bokelweg in Schiedam afgelopen november.

Het gaat om twee Rotterdammers van 15 jaar en een 16-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer werd rond zeven uur 's avonds vanaf station Schiedam-Centrum gevolgd naar haar auto die op de Bokelweg stond geparkeerd. In haar eigen auto werd ze acht minuten lang misbruikt.

Getuigen

Mede dankzij de hulp van getuigen die zich meldden na het zien van opsporingsprogramma's over de zaak heeft de politie vandaag de drie verdachten aan kunnen houden. 

Het slachtoffer laat weten heel blij en opgelucht te zijn. De drie jongens worden vermoedelijk woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zullen gezien hun leeftijd volgens het jeugdstrafrecht worden beoordeeld en kunnen maximaal 24 maanden jeugddetentie krijgen.

Behandeling

,,Maar het draait niet alleen om straffen, er wordt vooral op behandeling ingezet’’, benadrukt een voorlichtster van het Openbaar Ministerie (OM). ,,Er kan jeugd-tbs worden opgelegd, waarbij het doel altijd is voorkomen van problemen in de toekomst. De psyche en achtergrond van de jongens worden daarvoor goed onderzocht.’’

De Schiedamse burgemeester Cor Lamers is content met de aanhoudingen. ,,Het was een uiterst ingrijpend misdrijf’’, stelt hij. ,,De politie heeft terecht veel prioriteit aan deze zaak gegeven. Deze aanhoudingen zijn het resultaat van goed recherchewerk en hulp van het publiek.’’ 

Opsporing Verzocht zond op eind november onderstaande beelden uit.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
27539 stemmen