Volledig scherm
© ANP

Drie zorgorganisaties uit Rotterdamse regio blijven op zwarte lijst

Drie organisaties met verpleeghuizen in de Rotterdamse regio staan nog altijd op de zwarte lijst. De inspectie zit er nog altijd bovenop bij Careyn, Humanitas en Laurens, met onaangekondigde bezoeken en gesprekken met het bestuur omdat de zorg niet op orde is.

De drie stonden in juli ook op de allereerste zwarte lijst ooit van slechtste verpleeghuizen, samen met nog elf anderen. Zes slaagden er wel in de zorg zo te verbeteren dat ze niet meer op de lijst staan. Laurens en Humanitas zijn echter nog druk bezig om de crisis te bezweren.

Bij Careyn zijn de zorgen van de inspectie alleen maar groter geworden. Dit is de enige instelling waar een speciaal interventieteam aan de slag gaat. De inspectie heeft de instelling een aanwijzing gegeven, een zware maatregel. De voorzitter van de Raad van Bestuur is vertrokken.

De Lelie Zorggroep, waar twee Rotterdamse verpleeghuizen onder verscherpt toezicht staan, is niet op de zwarte lijst terecht gekomen. De zorgorganisatie valt in categorie twee, dit betekent dat de inspectie wel in de gaten houdt of de problemen worden opgelost maar minder intensief dan bij Careyn, Humanitas en Laurens.

In een brief stelt de Stichting Humanitas dat 'we elkaar niet serieus nemen als we al in oktober 'ineens' van de hier bedoelde lijst zouden verdwijnen'. Immers, Humanitas kreeg dit voorjaar een aanwijzing voor haar verpleeghuizen en kreeg negen maanden de tijd om verbeteringen in gang te zetten. Deze periode loopt nog.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6783 stemmen