Volledig scherm
© ANP

Drie zorgorganisaties uit Rotterdamse regio blijven op zwarte lijst

Drie organisaties met verpleeghuizen in de Rotterdamse regio staan nog altijd op de zwarte lijst. De inspectie zit er nog altijd bovenop bij Careyn, Humanitas en Laurens, met onaangekondigde bezoeken en gesprekken met het bestuur omdat de zorg niet op orde is.

De drie stonden in juli ook op de allereerste zwarte lijst ooit van slechtste verpleeghuizen, samen met nog elf anderen. Zes slaagden er wel in de zorg zo te verbeteren dat ze niet meer op de lijst staan. Laurens en Humanitas zijn echter nog druk bezig om de crisis te bezweren.

Bij Careyn zijn de zorgen van de inspectie alleen maar groter geworden. Dit is de enige instelling waar een speciaal interventieteam aan de slag gaat. De inspectie heeft de instelling een aanwijzing gegeven, een zware maatregel. De voorzitter van de Raad van Bestuur is vertrokken.

De Lelie Zorggroep, waar twee Rotterdamse verpleeghuizen onder verscherpt toezicht staan, is niet op de zwarte lijst terecht gekomen. De zorgorganisatie valt in categorie twee, dit betekent dat de inspectie wel in de gaten houdt of de problemen worden opgelost maar minder intensief dan bij Careyn, Humanitas en Laurens.

In een brief stelt de Stichting Humanitas dat 'we elkaar niet serieus nemen als we al in oktober 'ineens' van de hier bedoelde lijst zouden verdwijnen'. Immers, Humanitas kreeg dit voorjaar een aanwijzing voor haar verpleeghuizen en kreeg negen maanden de tijd om verbeteringen in gang te zetten. Deze periode loopt nog.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 24 uur Wilhelminapier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havengebied geworden
    PREMIUM
    video

    24 uur Wilhelmina­pier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havenge­bied geworden

    Met zijn woud aan torens is de Wilhelminapier niet meer weg te denken uit de skyline van Rotterdam. In pakweg twee decennia kreeg de oude havenpier een nieuw leven als als eigentijdse wolkenkrabberwijk. Hoewel nog drie torens ontbreken, nadert het nieuwe stukje stad langzaam zijn voltooiing. Het wordt drukker en drukker op de pier, sterker nog: het bruist. Hoe leuk en levendig is het eigenlijk geworden in dat voormalige desolate havengebied? We verbleven er 24 uur om dat te ervaren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam