Volledig scherm
De Huprr die in het Oude Westen werd vernield. Volgens de exploitant zitten boze taxichauffeurs erachter. © Huprr

Driewieltaxi valt ten prooi aan vandalen: ‘Drie jongens met capuchons renden weg’

Vandalen hebben het gemunt op de Huprr in Rotterdam. De opvallende ‘taxi’ op drie wielen viel deze week ten prooi aan stenengooiers. Oprichter Erhan Kolcuoglu is ervan overtuigd dat snorders achter de actie zitten.

Er rijden er inmiddels drie door Rotterdam: gifgroene wagentjes die hun klanten voor 9,50 euro per rit door de Maasstad rijden. Een echte taxi is het niet. Omdat de achterwielen erg dicht op elkaar staan worden de wagentjes niet gezien als auto’s, maar als driewielers. Daardoor valt het karretje niet onder de Taxiwet, een maas in de wet.

Negatief

Toch ziet Huprr zichzelf niet als een concurrent voor de taxibranche. De wagentjes bieden immers minder comfort dan een grote taxi en er worden alleen korte ritten gereden buiten de spits. Daar denken taxichauffeurs anders over. ,,We worden weleens aangesproken, vaak negatief. Dat we een invalidewagentje zijn en geen auto bijvoorbeeld”, zegt Kolcuoglu.

De tekst loopt verder onder de foto. 

Volledig scherm
Deze week gingen stenen door de ruiten van een van de wagentjes. © Huprr

Deze week gingen stenen door de ruiten van een van de wagentjes. ,,Mijn dochter was erin aan het werk. Ze had hem even in de Adrianastraat in het Oude Westen geparkeerd voor een plaspauze. Toen ze terugkwam, lagen de ruiten eruit”, vertelt Kolcuoglu. ,,Een buurvrouw heeft drie jongemannen met capuchons op zien wegrennen.”

Doelgericht

De ondernemer is ervan overtuigd dat de daders gelinkt kunnen worden aan de taxibranche, die in hem een onterechte concurrent zien. ,,De hele straat stond vol auto’s, maar ze pakten onze wagen. Er is niets uit gestolen, hij is alleen vernield. Het was doelgericht”, stelt de oprichter, die hoopt dat de daders met behulp van camerabeelden gepakt kunnen worden.

Afschrikken laat hij zich niet door de actie. ,,Het is gewoon legaal wat ik doe. Mijn dochter  was er natuurlijk wel even stil van, maar ze is een pittige tante en rijdt alweer”, zegt haar vader. ,,En ik ben mijn bedrijf aan het uitbouwen met franchisers. We zijn nu nog een klein familiebedrijf, maar ik wil door heel Nederland gaan rijden met Huprr.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam