Volledig scherm
© Politie Rotterdam

Dronken man valt politie aan op Maasvlakte

Een dronken 35-jarige man op de Rotterdamse Maasvlakteweg heeft gisteravond twee agenten aangevallen. Een van de agenten kreeg een schop en er sneuvelde een ruit van een politiebus.

De agenten kregen een melding van de opvarende van een schip die de portiers van een bedrijf op de Amoerweg zou hebben geduwd en bedreigd. Onderweg daarnaartoe troffen ze de man aan op de Maasvlakteweg, waar hij op de rijbaan liep. 

De man overhandigde de agenten zijn id-bewijs, waarna hij weer wegliep. Even later draaide hij zich om en eiste hij dat hij zijn id-kaart meteen terugkreeg. Toen dat niet gebeurde, begon hij te schelden en sloeg hij op de ruiten van de politiebus. 

Vervolgens schopte hij een van de agenten tegen zijn been, waarna zij pepperspray gebruikten. Ook hierna kalmeerde de verdachte nog niet. Toen hij met handboeien om in de bus zat, spuugde en schopte hij om zich heen. Hierbij trapte hij een ruit in.

De 35-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft in de cel zijn roes uitgeslapen. Het openbaar ministerie zal een beslissing over zijn straf nemen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam