Volledig scherm
De haan haalde het studentenhuis niet. © Politie Rotterdam

Dronken studenten proberen tevergeefs enorme haan te stelen

UpdateIn het centrum van Rotterdam heeft de politie vannacht een enorme blauwe haan gered uit handen van twee dronken studenten. Erg makkelijk bleek het vervoeren van het reusachtige boerderijdier op een fiets echter niet. 

De politie kreeg rond 3.20 uur een melding van twee mannen op een fiets met een reusachtig boerderijdier. Op camerabeelden werden de twee studenten, die duidelijk moeite hadden om het beest op de fiets te vervoeren, door de politie in de gaten gehouden. Echter haalde het nieuwe 'huisdier' het studentenhuis niet. ,,De kip gered en Roderick en Frederick met een reprimande weggestuurd'', aldus de politie.

Eigenaar Esdra Baris van De Rimboe vindt is verbaasd dat de studenten er met 'slechts' een reprimande vanaf komen. ,,Dat is lekker makkelijk. Er is hier sprake van openbare dronkenschap, vandalisme en diefstal en dat laat de politie zomaar lopen? Ik vind dit heel raar'', zegt hij.

Bovendien zit Baris nu opgescheept met een kapotte haan. Zijn voorstel: laat de studenten samen met een kunstenaar de haan weer repareren en opnieuw verven. ,,Daarna zou ik hem kunnen verlopen voor een goed doel, zoals de Stichting Kinderen Kankervrij.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam