Volledig scherm
A.M. Cassandre, Statendam © Droom en Daad

Droom en Daad koopt affiche Statendam

De stichting Droom en Daad heeft een beroemd affiche gekocht van de Statendam. Het affiche komt te hangen in het Landverhuizersmuseum in de Fenixloods op Katendrecht. 

Het affiche is ontworpen door A.M. Cassandre voor de Holland Amerika Lijn. De Franse ontwerper werkte in de jaren twintig voor Nederlandse opdrachtgevers, waaronder Oranjeboom, Gazelle en Van Nelle. 

Quote

Het affiche komt thuis in het monumenta­le pakhuis

Stichting Droom en Daad

In Nederland zijn nu drie exemplaren van het beroemde affiche: bij het Rijksmuseum in Amsterdam, het gemeentearchief in Rotterdam en bij de stichting Droom en Daad. De stichting kocht het affiche onlangs op een veiling.

,,Het affiche komt thuis in het monumentale pakhuis van de Holland Amerika Lijn aan de Maas”, zegt de Stichting Droom en Daad in een persbericht. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam