Volledig scherm
De forensische opsporing fotografeert aangetroffen kogelhulzen. © MediaTV

Drugsruzie kostte Gino Oliveira (25) uit Rotterdam het leven

De 25-jarige Gino Oliveira die woensdagavond in Rotterdam in een auto werd beschoten en gisteren aan zijn verwondingen overleed, was verwikkeld in een drugsruzie. Dat melden meerdere bronnen. De Rotterdammer zou betrokken zijn geweest bij een ripdeal en moest daarvoor boeten met zijn leven.

Oliveira werd van dichtbij onder vuur genomen toen hij achter in een auto zat die op de Westkousdijk in Rotterdam-Schiemond uit een parkeervak wegreed. De dader schoot gericht op de 25-jarige Rotterdammer die in gezicht en nek werd geraakt. Het slachtoffer bezweek gisteren in het ziekenhuis.

De schietpartij vond plaats op dezelfde plek waar in 2012 Anthony Fernandes (22) werd doodgeschoten. Hij werd eveneens in verband gebracht met drugshandel. Oliveira en Fernandes waren bekenden van elkaar. 

Quote

De dader wist wie hij moest hebben

getuige

De moord op Oliveira was een gerichte actie, zegt een getuige. ,De dader wist wie hij moest hebben. Die gozer die schoot, strekte zijn armen om goed te kunnen richten op degene die op de achterbank zat. Ik zag een lichtflits en ‘pats’ daar vloog het portierraampje eruit.’’

Familieleden van het slachtoffer zeggen in shock te zijn. ,,We zijn er echt kapot van, zijn intens verdrietig. Gino was een schat van een mens met een hart van  goud.’’ Vrienden en bekenden betuigen op social media hun medeleven aan zijn familie. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Bekijk hieronder een video die na de schietpartij is gemaakt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6185 stemmen