Volledig scherm
Impressie van Feyenoord City © OMA

Druk op VVD om steun stadion veilig te stellen

Onder leiding van wethouder Adriaan Visser (sport en financiën, D66) is de afgelopen weken de druk opgevoerd om ook de weifelende VVD 'ja' te laten zeggen tegen Feyenoord City. Bij een 'nee' zouden de liberalen zichzelf op voorhand buitenspel zetten voor een plaats in het volgende college, zo luidde het verkapte dreigement.

Dat blijkt uit een reconstructie van deze krant. ,,Vanuit het landelijk hoofdkantoor heeft de VVD te horen gekregen dat het slecht is voor het eigen profiel als de fractie nu samen met de 'milieugekkies' van GroenLinks en 'de Dieren' tegenstemt'', aldus een betrokkene.

De Rotterdamse gemeenteraad beslist vandaag over de financiële steun (137 miljoen euro) aan de gebiedsontwikkeling op Zuid, waarbij een nieuw stadion (63.000 toeschouwers) aan de Nieuwe Maas een centrale rol speelt. Naar verwachting stemt een ruime raadsmeerderheid in met het voorstel. Alleen GroenLinks en de Partij voor de Dieren zijn tegen.

Ook raadslid Jos Verveen van coalitiegenoot D66 overweegt om tegen te stemmen. Hij is beducht voor de financiële risico's voor de club Feyenoord.