Dubbel feestje voor jarig Luxor

VIDEOWaardenberg en De Jong staan samen met de Dames van Toren C op één Rotterdams podium. ,,Twee explosieve duo’s bij elkaar met de blender op tien”, omschrijft Margôt Ros. 

Wie een ouderwetse Waardenberg en De Jong verwacht bij het jubileumfeest van het Luxor Theater, komt bedrogen uit. De voorstelling die het cabaretduo voor het 100-jarige theater maakt, moet vooral géén echte Waardenberg en De Jong worden. ,,We zijn allebei al in de zestig”, zei Martin van Waardenberg gistermiddag bij de presentatie van de plannen. ,,Dan sla je elkaar niet meer met skippyballen om de oren.”

Voorstellingen 

Het Rotterdamse duo, dat ruim twintig jaar geleden stopte met theatershows, is net als Paul de Leeuw door Luxor gevraagd om een speciale voorstelling te maken. Paul de Leeuw (‘Ik ben in Luxor cultureel opgevoed’) krijgt op het podium van het oude Luxor gezelschap van Brigitte Kaandorp. Waardenberg en De Jong vroegen op hun beurt Margôt Ros en Maike Meijer van televisieprogramma Toren C om mee het podium van het nieuwe Luxor op te gaan. Beide voorstellingen zijn vanaf begin december te zien.

Quote

We wilden niet na al die tijd de draad weer oppakken

Martin van Waardenberg

,,We wilden niet na al die tijd de draad weer oppakken”, zei Van Waardenberg. ,,Dat zou niet werken. We waren lekker gestopt. En dat vonden we fijn. Toen zei Wil: ‘Als we er nou eens twee dames bij vragen.’ En er zijn maar twee spannende dames in Nederland. Dat zijn deze twee.” De Jong: ,,Ik vind het geweldig wat zij op tv doen.”

Maike Meijer: ,,We passen eigenlijk heel goed bij elkaar.” Margôt Ros: ,,Ik was fan van deze heren toen ik op school zat. Zij waren écht top of the bill.”

Kartelrand

Over de inhoud van de voorstelling willen ze weinig kwijt. Meijer: ,,Maar het draait om explosief plezier. Wij schuwen ook niets, net zomin als zij. We zoeken met zijn vieren de kartelrand op. Daar houden we van.” De Jong: ,,Het is een associatieve voorstelling. Er zit niet echt een lijn in.”

Of het nog fysiek wordt, zoals het publiek van Waardenberg en De Jong gewend was? ,,Dat werd altijd heel erg overdreven”, vindt De Jong. ,,Iedereen heeft het altijd nog over die spuugscène. Toen stonden we gewoon stil op het podium. Maar nee, het heeft geen zin om te doen alsof je nog 20 of 30 bent. Dus dat doen we ook niet.”

Volledig scherm
Waardenberg en De Jong in het Luxor theater, vanwege het 100-jarig bestaan. © Jan de Groen

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news in jóuw regio? Zet dan je pushnotificatie aan

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam