Volledig scherm
De forensische opsporing doet onderzoek na de dubbele liquidatie. Foto ANP © ANP

Dubbele liquidatie: 25 jaar cel geëist tegen destijds 17-jarige tiener

In het proces tegen de verdachten van de dubbele liquidatie aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam, december vorig jaar, is tegen 18-jarige verdachte een gevangenisstraf van 25 jaar geëist. De jongen was destijds 17, maar justitie wil dat hij volgens het meerderjarigen strafrecht wordt vervolgd.

De zaak tegen de jongeman is achter gesloten deuren door de rechtbank behandeld. Dat betekent dat er geen publiek bij mocht. Dat justitie het volwassenen strafrecht toegepast wil zien is vanwege de ernst van de zaak; de jongen wordt beschuldigd van moord in vereniging.

Doodgeschoten

Vorige week al vroeg de officier van justitie dertig jaar cel voor de 19-jarige Rolly P. die heeft bekend in opdracht Gilbert Henrietta (26) te hebben doodgeschoten. Hij deed dat voor 30.000 euro en maakte ook Lindomar Elizabeth (25), die naast Henrietta in de auto zat , tot zijn slachtoffer. Toen tijdens het onderzoek de in totaal vier verdachten in beeld kwamen, verbaasden de rechercheur s zich over de jonge leeftijd van de jongens. Er was een knul van 15 jaar bij.

Die jongens vervulden een rol in de voorbereiding en de voorverkenning rond de plaats waar de afrekening zou plaatsvinden. De rechtszaken tegen al deze tieners die de voorbije dagen hebben gediend, werden achter gesloten deuren behandeld.

De jongen die als bijrijder bij Rolly P. in de auto zat en op de dag van de moordaanslag nog 17 was, heeft twee jaar cel en jeugd-tbs tegen zich horen eisen. De jongste verdachte, toen nog 15, moet wat justitie betreft een jaar jeugddetentie (waarvan drie maanden voorwaardelijk) opgelegd krijgen met een proeftijd van twee jaar. De aanklager wil dat hij daarna naar school gaat en meewerkt aan een ambulante behandeling bij een forensische polikliniek.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
4438 stemmen