Volledig scherm
Artist impression. © Amvest

Dubbele woontoren aan de Boompjes

De nieuwe skyline van de Rotterdamse Boompjes begint duidelijk vorm te krijgen. Vandaag zijn illustraties vrijgegeven van de woontoren aan de Boompjes 60-68, waar nu nog oude kantoor van Koninklijke Pakhoed staat.

Dit leegstaande pand uit de jaren 60 zal wijken voor twee, aan elkaar verboden woontorens van 70 en 100 meter hoog. De bouw moet begin 2018 beginnen.

Het gebouw krijgt 342 appartementen ‘in het vrijesectorhuursegment’, meldt belegger Amvest, die het project vandaag heeft gekocht van het consortium APF/ARES.

Terraced Tower

Volledig scherm
De kantoorpanden uit de jaren '60 zullen spoedig plaatsmaken voor hoge woontorens. © ANP

Het ontwerp is van het bureau Team V uit Amsterdam. ,,We hebben er voor gekozen twee slanke getrapte torens te ontwerpen in plaats van één brede toren,’’ legt Do Janne Vermeulen, architect en directeur van Team V Architectuur uit. ,,Zo kunnen we meer hoekwoningen realiseren, waardoor een groot deel van de bewoners in twee richtingen kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht over de Maas, de Erasmusbrug en de Oude Haven.”

Boompjes 60-68 komt naast de in aanbouw zijnde Terraced Tower, met 344 woningen. Voor dit gebouw moet het oude kantoor van Erasmus Verzekeringen wijken. 

In het Maritiem District worden de komende jaren wel negen woontorens gebouwd.

Volledig scherm
Artist impression. © Amvest

In samenwerking met indebuurt Rotterdam