Volledig scherm
Duikers zochten eerder ook al in de Essenburgsingel naar sporen, toen van een andere dodelijke schietpartij. © Archieffoto Jan de Groen

Duikers vinden vuurwapens in Essenburgsingel

UpdateDuikers van de Koninklijke Marine hebben dinsdag in de Essenburgsingel in Rotterdam vier vuurwapens gevonden. Ze waren in het water op zoek naar sporen van de dodelijke schietpartij waarbij de 39-jarige René Francis Paul uit Dominica om het leven kwam. Het is nog niet duidelijk of de vuurwapens gebruikt zijn bij de schietpartij.

Essenburgsingel
Het is niet de eerste keer dat duikers onderzoek doen in de Essenburgsingel naar aanleiding van een dodelijke schietpartij. Eerder dit jaar werd meermaals in de Rotterdamse singel gezocht naar sporen van een schietpartij aan de naastgelegen Essenburgstraat waarbij een 27-jarige man om het leven kwam.

Paul kwam op 10 december om het leven bij een schietpartij in een woning aan de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Een 23-jarige man, de bewoner van de woning, raakte gewond.

René Francis Paul, beter bekend op Sint Maarten als René 'Kobie' Paul, was net vier dagen in Nederland. Hij woonde in Sint Maarten en was om in Nederland een vrachtwagen met een kraan te kopen. Hij werkte in de transportsector. De 23-jarige bewoner van het huis was een bekende van hem. 

Verdachten
De politie hield eerder twee verdachten aan, een 21-jarige man uit Lelystad en een 23-jarige Rotterdammer. Zij werden gearresteerd in een huis in Soesterberg.

De politie hoopt dat de duikers vandaag relevante sporen vinden in de Essenburgsingel. Ook wordt nog steeds gezocht naar getuigen die iets kunnen vertellen over wat er die nacht gebeurde. De politie is ook op zoek naar tips over de mogelijke aanleiding van de schietpartij. In Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond opnieuw aandacht besteed aan de zaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam