Duikers zoeken in Krabbeplas naar sporen moord Graciëla (21)

UpdateIn het onderzoek naar de moord op de 21-jarige Graciëla Gomes Rodrigues uit Rotterdam is de Krabbeplas in Vlaardingen door duikers afgezocht naar het moordwapen, een mobiele telefoon en eventuele andere sporen. De zoektocht wordt vandaag hervat. 

De politie heeft de hele dag gezocht naar eventuele aanknopingspunten die voor bewijs kunnen zorgen tegen de ex-vriend van de jonge vrouw. De 31-jarige Schiedammer wordt verdacht van de moord op Graciëla. De jonge vrouw werd in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september omgebracht. Haar stoffelijk overschot werd in een sloot bij de Krabbeplas gevonden.

De zoekactie van vandaag heeft volgens de politie enkele voorwerpen opgeleverd. ,,Wat we hebben gevonden vertellen we nog niet, omdat nog moet worden uitgezocht of ze iets met deze zaak te maken hebben'', zegt woordvoerder Patricia Wessels.

Eerder al werd een deel van het recreatiegebied uitgekamd in de hoop aanwijzingen te vinden. Graciëla werd doodgestoken, maar het mes is nog steeds niet gevonden. Gehoopt wordt dat het nu letterlijk boven water komt. Ook zoekt de politie naar haar mobiele telefoon, een Samsung Galaxy S7.  Het ondiepe gedeelte van de plas is afgezocht met een metaaldetector.

Volledig scherm
Duikers zoeken in de Krabbeplas naar het wapen, waarmee Graciëla Gomes Rodrigues is omgebracht. © MediaTV/Privéfoto

Fatale nacht 

De Schiedammer zit sinds 22 september vast, maar heeft nog niets losgelaten over de fatale nacht. Graciëla had de avond voor haar dood gewerkt bij de KFC aan de Galvanistraat bij het Marconiplein in Rotterdam-West. Op camerabeelden van het fastfoodrestaurant is te zien dat ze de zaak verlaat en buiten oversteekt maar ook dat haar ex-vriend kort na haar eveneens de KFC uitloopt.

Wat daarna is gebeurd, heeft de politie nog niet in kaart kunnen brengen. Het heeft er alle schijn van dat Graciëla – al dan niet onder dwang - bij haar ex in de auto is gestapt en is meegereden naar de Krabbeplas. De politie hoop op getuigen die het tweetal onderweg of bij het recreatiegebied hebben gezien.

Mishandeling

Graciëla is eerder al eens door de man lastiggevallen en mishandeld. Dat was ook de reden dat haar broer, bij wie ze tijdelijk woonde, die avond alarm sloeg toen ze na haar werk niet thuiskwam. Direct daarna is door de politie gezocht bij de Krabbeplas, zo'n 10 kilometer bij Graciëla’s werk vandaan. Waarom juist daar een zoekactie op touw werd gezet, heeft de politie nog steeds niet in het belang van het onderzoek willen zeggen.

De politie is sowieso terughoudend met commentaar. Ze wil de verdachte via de media niet te veel informatie verstrekken over het lopende onderzoek.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de Krabbeplas. © AD
Volledig scherm
Twee duikers zijn het water in. Er wordt gezocht naar het mes, een telefoon en eventueel andere sporen. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (21%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (79%)
10027 stemmen