Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Marc Pluim

Duiktank voor kids met een beperking

Duikschool MaiDiving geeft jongeren met een beperking letterlijk de kans om een duik in het diepe te nemen. Vanaf maandag staat er voor de St. Mattheusschool een ronde duiktank.

De verwarmde duiktank blijft tot en met vrijdag 22 september staan op het schoolterrein aan de Aleyda van Raephorstlaan. Kinderen en jongeren met een auditieve of visuele beperking, autisme, gedragsproblemen of een ontwikkelingsachterstand kunnen het water in.

Quote

Duiken is alleen je ademhaling en jijzelf

Ron van Toor (MaiDiving)

Volgens Ron van Toor van duikschool MaiDiving uit Hoogvliet is de speelse vorm van de tank minder bedreigend dan een vierkante bak. ,,Duiken is rust. Alleen je ademhaling en jijzelf. De raampjes geven een booteffect. Er zijn niet te veel omgevingsgeluiden, waar veel kinderen met een beperking door worden afgeleid. Het zweven geeft een bijzonder gevoel.''

De duikclinic is onderdeel van de Rotterdam Sport op Maat-week waaraan 245 deelnemers op 5 verschillende scholen meedoen. Bij de St. Mattheusschool voor Voortgezet Speciaal Onderwijs en Zeer Moeilijk Lerende Kinderen gaan ze de uitdaging aan om te ademen onder water.

Zondag 24 september worden op meerdere locaties in Rotterdam verschillende sportclinics gratis aangeboden, zoals rolstoelbasketbal, honkbal, golf en aikido.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam