Stephan van Baarle, de Rotterdamse nummer drie op de kieslijst van Denk, verwacht dat zijn partij voldoende zetels haalt voor een plek in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephan van Baarle, de Rotterdamse nummer drie op de kieslijst van Denk, verwacht dat zijn partij voldoende zetels haalt voor een plek in de Tweede Kamer. © Frank de Roo

Duimen voor een zetel in de Tweede Kamer: bij zeker drie Rotterdamse kandidaten is het billenknijpen

De eerste kiezers staan vandaag al in de stemhokjes, maar voor ten minste drie Rotterdamse politici blijft het tot de uitslag razend spannend of ze in de Tweede Kamer komen. Henri Bontenbal (CDA), Stephan van Baarle (Denk) én de veelbesproken Ellen Verkoelen (50Plus) balanceren op het randje van een zetel.

  1. Een campagneweek in het spoor van JA21-leider Joost Eerdmans: ‘Zichtbaarheid is het belangrijkste’
    PREMIUM

    Een campagne­week in het spoor van JA21-lei­der Joost Eerdmans: ‘Zichtbaar­heid is het belangrijk­ste’

    In drie maanden stampte Joost Eerdmans samen met Annabel Nanninga een nieuwe politieke partij uit de grond. Met JA21 lijkt de Leefbaar Rotterdam-voorman na de geruchtmakende breuk met Forum voor Democratie alsnog een voet tussen de deur te krijgen in Den Haag. AD Rotterdams Dagblad volgde hem deze campagneweek op de voet, van zijn woonkamer in Rotterdam tot in het palingdorp Volendam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam