Volledig scherm
PREMIUM
Een containerschip komt aan in de Rotterdamse haven. Scheepvaart behoort tot de meest vervuilende industrieën ter wereld. © ANP

Duitse en Nederlandse politici slaan handen ineen voor groenere havens

Politieke partijen in Duitsland en Nederland gaan samenwerken om milieumaatregelen af te dwingen in de Europese havens. Rotterdam en Hamburg moeten voorop lopen, vinden zij.

Het parlement van Hamburg, de grootste Duitse havenstad, stemt woensdag over de voorstellen van de Groenen en de SPD om de uitstoot van de scheepvaart terug te dringen. Aangezien de twee partijen samen een meerderheid hebben, is het zeker dat hun plannen worden overgenomen. Donderdag dienen de PvdA en GroenLinks in Rotterdam precies dezelfde voorstellen in. 

  1. Veel toeloop in Afrikaanderwijk voor streetartfestival Pow! Wow! Vandaag de grote finale
    PREMIUM

    Veel toeloop in Afrikaan­der­wijk voor streetart­fes­ti­val Pow! Wow! Vandaag de grote finale

    Dat de Rotterdamse Nina Valkhoff nog niet klaar is met haar muurschildering op de De La Reystraat maakt Christel en Ramco Klapwijk niet uit. Het stel is gisteren vanuit Hellevoetsluis naar de Rotterdamse Afrikaanderwijk komen fietsen omdat ze hopen nog wat kunstenaars aan het werk te kunnen zien. Ze hebben geluk want op veel plekken waar deze week een begin is gemaakt met een flinke mural wordt nog volop gewerkt door artiesten op een hoogwerker.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (46%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (34%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
3712 stemmen