Volledig scherm
PREMIUM
Een jonge vrouw bekijkt vacatures bij het UWV Werkplein in Den Haag. © ANP

'Duizenden baangaranties voor jongeren nodig'

Het aantal baangaranties voor jongeren die in Rotterdam hun diploma halen, moet fors omhoog. Dat zei bestuurskundige Roel in ’t Veld vandaag in zijn D.G. van Beuningenlezing. Zo kiest de jeugd sneller de juiste opleiding. Ook helpt het tegen arbeidsmarktdiscriminatie.

Nu zijn jaarlijks een kleine vijfhonderd jongeren in Rotterdam-Zuid verzekerd van een baan als zij met succes hun opleiding afronden. Het zijn bedrijven uit de haven, de bouw, de voedingsindustrie, Stadsbeheer en de RET die deze zogeheten carrière startgaranties afgeven en ook het onderwijs doet het aan leerkrachten in spe. Dit gebeurt in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, het megaproject om de achterstanden in dat stadsdeel op het gebied van werken, wonen en onderwijs weg te werken.

  1. Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi
    video

    Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi

    Veel mensen kwamen vandaag samen in Centrum de Middenweg om een laatste eer te bewijzen aan de gisteren overleden Rotterdamse oud-politicus Fatima Talbi. ,,Fatima en ik waren zoals dat dan heet well connected’’, vertelt de zichtbaar geëmotioneerde burgemeester Ahmed Aboutaleb. ,,Ik krijg soms vijf of zes appjes per dag van haar. Over allerlei dingen die ze ziet en ze meemaakt. Op een gegeven moment kwamen er geen appjes meer.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam