Carla van Driel droeg bij aan het leven van vele mensen, vertellen haar vriendinnen. Zij wist precies waar iemands talenten en krachten lagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Carla van Driel droeg bij aan het leven van vele mensen, vertellen haar vriendinnen. Zij wist precies waar iemands talenten en krachten lagen. © Privéfoto

Duizenden kinderen moeten hun theatermoeder Carla van Driel (61) missen

Van wieg tot grafMarkant, rebels en recht voor z’n raap. Als je Carla van Driel (61) een keer had ontmoet, vergat je haar nooit meer. De vaste theatermaakster van Jeugdtheater Hofplein was veel meer dan een regisseur en choreograaf: ze was de theatermoeder van duizenden kinderen. Op 13 februari overleed ze aan kanker.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  18

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta Rotterdam - Vitesse

  7 mei
 2. Rotterdam opgeschrikt door drie explosies in één nacht
  Play

  Rotterdam opge­schrikt door drie explosies in één nacht

Rotterdam