Stichting BOOR nam als eerste hun deel van de laptops in ontvangst.
Volledig scherm
Stichting BOOR nam als eerste hun deel van de laptops in ontvangst. © Levien Willemse

Duizenden laptops voor basisschoolkinderen dankzij oproep van gemeente Rotterdam

Voor Rotterdamse kinderen, die geen laptop of tablet hebben, is de tijd van geen thuisonderwijs kunnen volgen voorbij. De gemeente Rotterdam deed een oproep om nieuwe of goed werkend materiaal beschikbaar te stellen aan deze groep leerlingen. Stichting De Verre Bergen deed in samenwerking met Coolblue een gulle gift en doneerde 3000 nieuwe Chromebooks. 

Nu het onderwijs in Nederland digitaal gaat en kinderen vanuit huis les krijgen, is het belangrijk dat elk kind ook toegang tot een laptop of tablet heeft. Maar voor een groep kinderen in Rotterdam was dit helaas niet het geval. Met de donatie van de 3000 laptops is daar inmiddels verandering in gekomen. ,,Het is mooi dat kinderen nu ook aan de slag kunnen met onderwijs op afstand. Ik vind het geweldig om te zien dat dit soort initiatieven in zo'n korte tijd worden gerealiseerd’’, zegt wethouder Said Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme. 

Quote

Ik vind het geweldig om te zien dat dit soort initiatie­ven in zo'n korte tijd worden gereali­seerd

Said Kasmi

De laptops worden verdeeld over scholen van de zeven schoolbesturen die een aanvraag deden. Stichting BOOR, de organisatie voor primair-, speciaal-, en voorgezet onderwijs nam vrijdag al haar deel van de gedoneerde laptops in ontvangst. De stichting laat weten ontzettend blij te zijn met de gift en benadrukt dat het een belangrijke stap is om juist ook voor kinderen in de meest kwetsbare hoek onderwijs op afstand mogelijk te maken. 

Studenten van de IT-campus Rotterdam zullen de Chromebooks installeren en klaarmaken voor het digitale onderwijs. Zo hoeven ouders en kinderen zich hier geen zorgen over te maken. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De 3000 laptops zijn een donatie van Stichting De Verre Bergen en Coolblue.
Volledig scherm
De 3000 laptops zijn een donatie van Stichting De Verre Bergen en Coolblue. © Levien Willemse

Eerder deze maand plaatsen drie basisscholen in Rotterdam-Zuid ook een oproep om laptops en tablets in te zamelen. De Steven Stemerdingsschool, Het Open Venster en de Heldringschool wilden voorkomen dat kinderen onnodig achterstand op zouden lopen. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam