Volledig scherm
De Euromax Terminal Rotterdam, onderdeel van ECT, op de Maasvlakte. © ANP

ECT neemt voor het eerst in tien jaar weer havenwerkers aan

Voor het eerst in tien jaar neemt containeroverslagbedrijf ECT in de Rotterdamse haven weer mensen aan. Het gaat om honderd dokwerkers.

ECT heeft jarenlang geen mensen aangenomen omdat het grootste containerbedrijf in de haven vreesde, door de komst van de Tweede Maasvlakte, veel werk te verliezen aan nieuwe verregaand gerobotiseerde containerterminals. Er is zelfs een havenbreed sociaal plan opgesteld voor de havenwerkers die hun baan kwijtraken. 

Die verwachte terugval blijft uit. Zowel de nieuwe terminals als ECT hebben het druk. Het afgelopen jaar groeide de containeroverslag in de grootste haven van Europa met tien procent.

Vertrouwen 

Die groei zet zich door, zegt ECT-directeur Leo Ruijs. ,,Met het werven van zoveel nieuwe medewerkers spreken we uit dat we vertrouwen hebben in onze klanten, de ontwikkelingen in de markt en in ons eigen bedrijf.’’ 

De vacatures betreffen operationele functies als radioman wal, radioman dek, trekkerchauffeur, straddlecarrierchauffeur en kraanmachinist. Het gaat om tijdelijke contracten met uitzicht op onbepaalde tijd.

Behalve de honderd nieuwe mensen werft ECT ook nog 75 vakantiekrachten voor de zomer.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam