Volledig scherm
De Euromax Terminal Rotterdam, onderdeel van ECT, op de Maasvlakte. © ANP

ECT neemt voor het eerst in tien jaar weer havenwerkers aan

Voor het eerst in tien jaar neemt containeroverslagbedrijf ECT in de Rotterdamse haven weer mensen aan. Het gaat om honderd dokwerkers.

ECT heeft jarenlang geen mensen aangenomen omdat het grootste containerbedrijf in de haven vreesde, door de komst van de Tweede Maasvlakte, veel werk te verliezen aan nieuwe verregaand gerobotiseerde containerterminals. Er is zelfs een havenbreed sociaal plan opgesteld voor de havenwerkers die hun baan kwijtraken. 

Die verwachte terugval blijft uit. Zowel de nieuwe terminals als ECT hebben het druk. Het afgelopen jaar groeide de containeroverslag in de grootste haven van Europa met tien procent.

Vertrouwen 

Die groei zet zich door, zegt ECT-directeur Leo Ruijs. ,,Met het werven van zoveel nieuwe medewerkers spreken we uit dat we vertrouwen hebben in onze klanten, de ontwikkelingen in de markt en in ons eigen bedrijf.’’ 

De vacatures betreffen operationele functies als radioman wal, radioman dek, trekkerchauffeur, straddlecarrierchauffeur en kraanmachinist. Het gaat om tijdelijke contracten met uitzicht op onbepaalde tijd.

Behalve de honderd nieuwe mensen werft ECT ook nog 75 vakantiekrachten voor de zomer.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Charlois door Tasha's lens: fotografe portretteert buurtbewoners
    Video

    Charlois door Tasha's lens: fotografe portret­teert buurtbewo­ners

    ,,Ze begon me meteen te fotograferen, zonder het te vragen. Dat was niet de bedoeling'', zegt Richardson. Toen ze er iets van zei, verontschuldigde Tasha Orlova zich en legde ze uit waarom ze in de zaak was. ,,Om inwoners uit Charlois te fotograferen en ze zo dichter bij elkaar te brengen'', zegt Tasha. ,,Mensen wonen wel bij elkaar in de straat of buurt, maar hoe goed kennen ze elkaar nou echt?'' En dus trok Orlova er met haar camera op uit in Rotterdam-Zuid. Charlois in. Bakkers, kappers, mensen op straat. ,,Want ieder mens is interessant en heeft een mooi verhaal. Dat mogen mensen best van elkaar weten.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam