Volledig scherm
Het was een draak van een topper. En Excelsior keerde uiteindelijk nog puntloos terug naar Rotterdam ook, nadat NAC in de slotminuten de buit had gepakt in Breda: 2-1. © BSR Agency

Een draak van een topper en Excelsior keert puntloos terug naar Rotterdam

Het was een draak van een topper. En Excelsior keerde uiteindelijk nog puntloos terug naar Rotterdam ook, nadat NAC in de slotminuten de buit had gepakt in Breda: 2-1.

Wie eens lekker ging zitten om te genieten van de eerste topper in de Keuken Kampioen kwam lang bedrogen uit. Het duel tussen de twee titelkandidaten in de Keuken Kampioen Divisie kwam maar niet op gang. Dat had ook te maken met het feit dat het spel continu stil lag omdat er een speler van Excelsior behandeld moest worden. Aanvaller Thomas Verhaar kreeg een tik op zijn hoofd en moest zich al voor rust laten vervangen door Stijn Meijer.

Zoeken naar hoogtepuntjes

Ook na rust was het zoeken naar hoogtepuntjes in het Rat Verlegh Stadion. Toch kwamen de Bredanaars nog voor het uur op voorsprong. Nadat invaller Othmane Boussaid op de lat had gemikt, schoot Ivan Ilic – net als zijn broer Luka gehuurd van Manchester City – snoeihard raak: 1-0.

Toch kwam Excelsior terug in Breda. Invaller Elías Már Ómarsson stond nog geen twee minuten in het veld toen hij een afgemeten voorzet van Ahmad Mendes Moreira voor zijn voeten kreeg en NAC-doelman Nick Olij verschalkte: 1-1. De IJslandse spits maakte zijn eerste treffer van het seizoen en leek zijn ploeg zodoende een punt te bezorgen. Maar in de slotminuten verloren de Kralingers alsnog het hoofd.

Rood

Sidney van Hooijdonk, de zoon van Feyenoord-legende Pierre, werd de held van Breda. Hij schoof enkele minuten voor tijd knap binnen na een prachtige actie van Boussaid. Het werd Luigi Bruins klaarblijkelijk allemaal teveel. De Rotterdamse routinier torpedeerde Boussaid en kreeg direct rood van scheidsrechter Pol van Boekel. Het zette definitief een streep door de plannen van Excelsior om een resultaat te boeken in de eerste topper van het seizoen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7974 stemmen