Bas en Aad van Toor, beter bekend als het duo Bassie & Adriaan.
Volledig scherm
Bas en Aad van Toor, beter bekend als het duo Bassie & Adriaan. © ANP

Een échte Bassie & Adriaan-fan? Dan is 30 mei een dag om vrij te houden

De grootste fans van Bassie & Adriaan kunnen 30 mei in hun agenda noteren. Dan vindt de eerste officiële online pubquiz over het cultduo plaats. Iedereen is welkom, al zal het geen makkelijk avondje worden.

Hoe de robot van Bassie & Adriaan heet? De quizmasters zullen het zéker niet vragen tijdens de quiz: te makkelijk. De kans is groter dat ze een vraag stellen over de serie waarin Robin de Robot is gebouwd. ,,We houden het niveau hoog, maar zorgen voor een mix van verschillende soorten vragen”, melden ze.

De organisatie ligt in de handen van de broers én superfans Frans en Peter van Reijen. De quiz bestaat uit negentig vragen. De winnaar krijgt een prijspakket en een ‘exclusieve oorkonde’.

Quote

Op het YouTube-ka­naal zitten we maande­lijks op 400.000 kijkers. Blijkbaar gaat het over van generatie op generatie

Sjef Scholte

De quiz begint om 19.30 uur. Deelnemers hoeven zich niet aan te melden, maar dienen wel alvast na te denken over een originele teamnaam. De quiz is te volgen via een YouTube-livestream op het officiële Bassie & Adriaan-kanaal. De antwoordformulieren komen op de website van het duo te staan.

Ongekend populair

Bas en Aad van Toor - geboren in Maassluis, maar groot geworden als Vlaardingers - zijn al jaren met pensioen, maar blijven ongekend populair. Dat bleek eerder dit jaar, toen het management de officiële kledinglijn besloot uit te breiden vanwege de grote vraag. 

Ook oude afleveringen - de reeks liep van de jaren zeventig tot en met negentig - vallen nog altijd in de smaak. ,,Op het YouTube-kanaal zitten we maandelijks op 400.000 kijkers. Blijkbaar gaat het over van generatie op generatie”, liet manager Sjef Scholte eerder dit jaar weten.

De twee krijgen eind 2020 een overzichtstentoonstelling in Museum Vlaardingen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam