Volledig scherm
© Frank de Roo

Een medische 'APK': zijn 'onze' ambtenaren wel fit genoeg?

Zijn de Rotterdamse ambtenaren eigenlijk wel fit genoeg? Dat werd gisteren getest op de 21ste en 22ste verdieping van De Rotterdam, het megagebouw op de Kop van Zuid waar veel gemeentelijk personeel werkt.

Tijdens het Winter Health Event werden 400 ambtenaren getest op hun gezondheid. De 'medische APK'-sessies worden opgezet om werknemers alerter te maken op hun levensstijl, voeding en vitaliteit.

,,Veel mensen grijpen pas in als ze al ziek zijn, terwijl voorkomen natuurlijk beter is dan genezen'', aldus de organisatie van het Winter Health Event. ,,We moeten stress voorkomen, zowel thuis als op het werk.''

Voor de Rotterdamse ambtenaren betekende dit gisteren onder meer lezingen, medische tests voor glucose, DNA, cholesterol, BMI en bloeddruk, een levend lab van het Erasmus MC én natuurlijk zelf sporten zoals salsa dansen, een spinning marathon, wandelen, buikspieroefeningen en yoga. Met verschillende onderdelen werd geld opgehaald voor de Hartstichting. Op 16 december is een Health Event voor kinderen in de Beverwaard.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam