Shirley Jonker, die samen met Yvonne Jonker een uitvaartonderneming runt, loopt voor de rouwwagen uit. Normaal gesproken staan veel mensen de auto op te wachten. Nu is er vrijwel niemand.
Volledig scherm
PREMIUM
Shirley Jonker, die samen met Yvonne Jonker een uitvaartonderneming runt, loopt voor de rouwwagen uit. Normaal gesproken staan veel mensen de auto op te wachten. Nu is er vrijwel niemand. © Sanne Donders

Een uitvaart zonder een knuffel of kop koffie: ‘Dit druist in tegen alles waar ik voor sta’

Geen schouderklopje, geen knuffel en géén zaal vol mensen. Nee, niet eens een kopje koffie. Begrafenisondernemers uit de regio wringen zich in allerlei bochten om tijdens de coronacrisis toch voor een mooi afscheid te zorgen.

  1. Ambitieus plan: nieuw Feijenoordpark verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid
    PREMIUM

    Ambitieus plan: nieuw Feijenoord­park verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid

    Een groot deel van Rotterdam-Zuid ondergaat de komende tientallen jaren een metamorfose. Op initiatief van onder andere de gemeente Rotterdam, de NS en ProRail wordt onderzocht hoe het spoorwegemplacement bij De Kuip kan worden verplaatst, zodat de overblijvende sporen kunnen worden overkapt. Er ontstaat dan een gevarieerd dakpark, met aan de randen duizenden nieuwe woningen en een intercitystation, met als optie een aansluiting op een ov-verbinding naar Noord.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam