Volledig scherm
PREMIUM
Een op de acht Rotterdammers heeft niet meer dan 50 euro per week te besteden. © Fotomontage AD

Een weekje in armoede leven is mooi voor de show, maar de raadsleden brengen zo wel een serieus probleem onder de aandacht

80.000 inwoners van Rotterdam moeten rondkomen van 50 euro in de week. Om te ervaren hoe dat is, proberen gemeenteraadsleden dat ook. Gretig gingen zij in op de uitdaging van WARM Rotterdam, een organisatie die strijdt tegen armoede. Voor een week. Een enkeling pakt het serieuzer aan en gaat twee weken op geldrantsoen.

Dat is natuurlijk een mooie show voor de bühne. Kijk die raadsleden toch betrokken zijn. Handig pareerde Ellen Verkoelen (50Plus) de kritiek: natuurlijk kan ze nooit écht voelen hoe het is om arm te zijn. ,,Het gaat om bewustwording.’’ En ja, een reis naar Amsterdam blijkt plots lastig met een weekbudget van vijf tientjes. Zij heeft er maar mooi het nieuws mee gehaald. Net als de mededeling dat 80.000 inwoners van Rotterdam wekelijks niet meer te besteden hebben dan 50 euro. 80.000! Dat is meer dan 12 procent van de bevolking. Bijna 1 op de 8 Rotterdammers.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam