Volledig scherm
© Miniworld Rotterdam

'Eenzaam' huis Rotterdam-Noord nu ook te zien in Miniworld

Een huis aan de Bloklandstraat in Rotterdam-Noord heeft de afgelopen tijd flink de tongen los gemaakt. Terwijl alle woningen om het pand heen zijn afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw, weigeren de bewoners van een van de historische huizen te vertrekken. Een 'heldhaftige actie', noemt directeur Marc van Buren van Miniworld Rotterdam het. Zo heldhaftig, dat hij besloot de bouwput met in het middelpunt het eenzame huis op te nemen in de tentoonstelling. 

,,We hadden een bestaande miniatuur-bouwplaats in ons bezit en van dit soort Rotterdamse gevelwoningen hebben we er ook genoeg. Met een paar kleine aanpassingen leek het precies op het huis aan de Bloklandstraat." 

Quote

Dit is een typisch voorbeeld van een mooi verhaal waarbij oud en nieuw samenkomen.

Marc van Buren, Directeur Miniworld Rotterdam

Van Buren vertelt dat Miniworld zoveel mogelijk de 'oude stad' in beeld probeert te brengen.  ,,We vinden het belangrijk dat de jeugd een stukje historie van de stad ziet. Vernieuwing is een essentieel onderdeel van een wereldstad, maar waar mogelijk, is het ook belangrijk om het oude te behouden. Wij proberen dat evenwicht te laten zien."

De directeur van de kinderattractie werd geraakt door het verhaal van de Bloklandstraat. ,,Wij proberen de ontwikkeling van Rotterdam te visualiseren en dit is een typisch voorbeeld van een mooi verhaal waarbij oud en nieuw samenkomen." Van Buren zegt het zonde te vinden dat vernieuwing vaak ten koste gaat van historie. ,,Wij kiezen regelmatig de kant van degene die historisch cultureel erfgoed in stand wil houden. Dat spreekt ons aan." 

Op Facebook heeft Heleen Euwe, bewoonster van het huis, emotioneel gereageerd. ,,Dit slaat alles. We staan in de miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam!", schrijft ze in een bericht. Haar zoontje Max van 5 jaar oud bezoekt de attractie regelmatig met zijn ouders en grootouders. ,,Ik ben er ondersteboven van. Echt. Wat een eer. Onvoorstelbaar", schrijft Eeuwe. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam