Volledig scherm
Bumberkleven is één van de grootste ergernissen in het verkeer. © anp

Eerdmans gaat strijd aan met 'hufterig' rijgedrag in Rotterdam

De Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans (veiligheid) gaat de strijd aan met asociaal rijgedrag in de stad. Hij wil de boosdoeners direct confronteren met de effecten van 'hufterig rijgedrag'. Dat doet hij onder andere samen met het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV), die de confrontatie met behulp van testritten mogelijk maakt.

Volledig scherm
De Rotterdamse wethouder voor veiligheid Joost Eerdmans. © ANP

'Ik wil de wijken intrekken en daar mensen bewustmaken van wat bijvoorbeeld te hard rijden doet met andere weggebruikers', zegt Eerdmans. In zijn offensief wil hij vooral een gedragsverandering teweeg brengen bij mensen die zich herhaaldelijk in het verkeer misdragen.

Rotterdam zou vooral in de zomermaanden op doorgaande wegen veel last hebben van automobilisten die veel te hard rijden. In de stad zijn verschillende zogeheten hot spots, waar regelmatig verkeersovertredingen plaatsvinden. Inmiddels zijn daar met de politie afspraken overgemaakt. Die gaat verkeersacties uitvoeren op plekken waar dat het hardst nodig is.

Het liefst zou Eerdmans zien dat weggebruikers die een verkeersovertreding maken een tijdje in de wijk waar ze hun overtreding hebben begaan, rondlopen als klaar-over of op een andere manier aan boetedoening doen. 'De weg er naar toe om dat misschien mogelijk te maken ben ik nu aan het verkennen.'

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9434 stemmen