Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Eerst een beroepsverbod en nu wordt tantramasseur Edwin M. ook door justitie vervolgd

De 54-jarige tantramasseur Edwin M. uit Rotterdam die eerder al een beroepsverbod opgelegd had gekregen, wordt nu ook door justitie vervolgd. Volgens de aanklacht is de man zijn boekje ver te buiten gegaan door tijdens de sensuele massages ontuchtige handelingen te verrichten. Hem wordt verkrachting verweten. Er liggen vijf aangiften.

Edwin M. lag een jaar geleden al bij het Openbaar Ministerie (OM) onder een vergrootglas. Met het uitzicht op een rechtszaak, nadat door vier vrouwen aangifte tegen hem was gedaan, kwam hij in het vizier bij Alberto Stegeman van het tv-programma Undercover. M. bleek nog altijd door te gaan met zijn grensoverschrijdende gedrag.

Beroepsverbod

Voor de rechtbank was dat reden de Rotterdammer voorlopig een beroepsverbod op te leggen. Na een jaar van onderzoek zit hij komende week in de beklaagdenbank. Hij wordt ervan verdacht bij vijf vrouwen over de schreef te zijn gegaan. Volgens het OM is er sprake van ontucht en zelfs van binnendringen in het lichaam; verkrachting dus.

Tantramassage is van origine Oosters en wordt over het hele lichaam toegepast, waarbij ook de erogene zones aangeraakt mogen worden. Vaak zijn de masseur en de persoon die wordt gemasseerd, naakt. Over de tantrische massage gaat nogal eens het verhaal dat die eindigt met seks, maar daarvan is bij normale behandelingen geen sprake.

Volgens vijf vrouwen die tussen de zomer van 2015 en september 2017 door Edwin M. onderhanden werden genomen, ging hij bij hen te ver. Het bleef niet alleen bij masseren, hij zou de vrouwen ook gezoend en gelikt hebben op hun meest intieme plekken. Volgens de tenlastelegging heeft de Rotterdamse natuurgeneeskundige vier van zijn slachtoffers ook gepenetreerd.

Bewijsmiddel

Of de beelden van Alberto Stegemans undercoveractie woensdag bij de rechtszaak als bewijsmiddel gebruikt worden, is nog de vraag. Ze waren destijds, nadat de bewuste uitzending op televisie was geweest, wel de aanleiding om de verdachte masseur voorlopig een beroepsverbod op te leggen.

De beelden werden geschoten met een verborgen camera. Die legden vast dat M. een vrouw vertelde nog altijd vagina’s te masseren of te penetreren, terwijl dat wettelijk niet is toegestaan. De masseur zei daarnaast dat hem niks kon worden verweten. ,,Iemand is verantwoordelijk voor zijn eigen leven. Ik ga ver in dingen. Als je geen ‘nee’ kunt zeggen, is dat een ding waarvoor je zelf verantwoording moet nemen.’’

Edwin M. verklaarde na zijn aanhouding een jaar geleden tegen RTV Rijnmond juist terughoudend te zijn. Stegeman zou met selectief beeldmateriaal opzettelijk een negatief beeld van hem hebben geschetst. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam